Médiamegjelenések

 

tetuFejtetű: mit tegyünk, ha tetves a gyermek?

Bölcsődékből, óvodákból gyakran tér haza a gyermek nem várt “vendégekkel”, melyektől aztán az egész család közös feladata megszabadulni. A közhiedelemmel ellentétben a fejtetű nem az ápolatlanság következménye, sőt éppen az ápolt fejbőr vonzza leginkább. Hogyan fedezhetjük fel gyermekünk hajában a kártékony élősködőket, mit tehetünk a megelőzésért és a kezelésért? Dr. Külkey Orsolya, a Medikids Gyermekgyógyászati Központ csecsemő- és gyermekgyógyásza a Házipatika.com egészségportálon foglalta össze a tudnivalókat. Elolvasom

 


A nefrológia és a gyermekgyógyászat találkozása

A nefrológia és a gyermekgyógyászat találkozása. Melyek a fő különbséges a felnőtt- és a gyermeknefrológia között? Hogyan kell egyben picit pszichológussá is válnia a nefrológusnak? Többek között ezekről is beszélt dr. Kelen Kata a Gyógyhír Magazinban. (Gyógyhír magazin, 2015. szept. 2.) Elolvasom


 

Ételallergiák kisgyermekkorban

ilonaHogyan lehet felismerni az ételallergiákat, intoleranciákat, és hogyan lehet együtt élni velük? Miért olyan sok az allergiás kisgyermek? Melyek a leggyakoribb allergiák, intoleranciák manapság a gyermekeknél? Illetve milyen tünetei vannak kisgyermekkorban az allergiáknak és intoleranciáknak? Dr. Nagy Ilona csecsemő- és gyermekgyógyász, a Medikids orvosa a Karc FM életmód magazinjában többek között arról is beszélt, hogy milyen további betegségek alakulhatnak ki a korai gyermekkori allergiákból, illetve melyek a legjobb módszerek az allergiák vagy intoleranciák kimutatására.

Az interjú második felében Rabb Edit óvodapedagógus, az AllerGéniusz egyesület alapítója és vezetője saját tapasztalatai alapján beszél arról, hogy milyen az ételallergiás gyermekek élete, milyenek egy ételallergiás gyerekeket nevelő család mindennapjai.

 

Megúszni a náthát

Dr. Malik Anikó csecsemő- és gyermekgyógyászt, a Medikids szakorvosát a FIX TV adásában a felső légúti betegségekről, ezek megelőzésének, leküzdésének legjobb lehetőségeiről kérdezte a Fix Magazin riportere.

 


metroMinden hatodik gyereknél előfordul valamilyen táplálékallergia vagy túlérzékenység

Többek között diétás étrendről, a fejlődéséhez szükséges étrendekről, táplálékallergiákról is beszélt dr. Kiss Melinda, a Medikids gyermek-gasztroenterológusa a Metropol hasábjain.

“Orvosi tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy a gondozók és a pedagógusok figyelnek a közösségekben a szükséges diéták pontos betartására, azonban ritkán a szülinapi tortázás vagy a gyerkőcök közötti kínálgatás okozhat bajt” – mondta dr. Kiss Melinda. “Ezért a szülőknek javaslom, hogy a gyermeküket is életkornak megfelelően tanítsák, és hívják fel a gondozók és a pedagógusok figyelmét, hogy a diétahibát lehetőség szerint elkerülhessék.” Tovább olvasom


Fel kell ismerni a gyermek betegségének jeleit

Sok anyuka esik kétségbe attól, hogy az iskola- és óvodakezdést követően állandóan beteg a gyereke. Az ovisoknál gyakran előfordul, hogy 3-4 nap közösségben töltött idő után két hétig otthon vannak. A szülőnek észre kell vennie azokat a jeleket, amikor gyermekét már nem engedheti vissza az iskolai, óvodai közösségbe – véli dr. Külkey Orsolya csecsemő- és gyermekgyógyász, aki hangsúlyozta: az esetek zömében semmi rendkívüli az őszi betegségek eseten, a gyermek immunrendszere úgy alakul ki, úgy erősödik, hogy a kórokozókkal találkozik.

A betegség megelőzése az életmóddal kezdődik, a gyermeknek változatosan kell étkezniük. A nyáron zöldséggel, gyümölccsel, és napfényen töltött kikapcsolódással, sporttal lehet felkészíteni őket az iskolakezdésre. (Forrás: TV2.hu)

 

 

Medikids Egészségnap – Zugló TV 2014