Dietetika

Medikids_Dietetika_20160504

A dietetika alkalmazott táplálkozástudomány, szabályozott táplálkozást, szabályozott életmódot, gyógyélelmezést jelent.

A dietetikus élelmezési és táplálkozási szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit a gyógyítás különböző területein, az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza, valamint a prevenciós munkát végez, a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre minden korosztály számára.

A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent.

A holisztikus szemlélet híveként dietetikusunk, Faragó Annamária az étkezés, a mozgás, és a mentális egészség együttes kiegyensúlyozottságát hangsúlyozza. Ugyanakkor a dietetika nagyban segíthet az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében is.

Dietetikai tanácsadásunkon várjuk Központunkban azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik az alábbiakkal küzdenek:

táplálék allergia, GOR betegség, laktóz intolerancia, tejallergia, széklet rendellenességek, táplálkozási zavarok, túlsúlyosság, gyulladásos bélbetegségek, diabetes, hyperinzulinaemia, epehólyag, epeutak megbetegedései, hypertónia, magas vérzsírszintek kezelése, egészséges táplálkozás alapjainak megismertetése.

 

  • péntek 14:30-18:30
  • Faragó Annamária
  • a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dietetikus szakán végezte tanulmányait, azóta a Péterfy Sándor utcai Kórház dietetikusa, 2015. óta vezető dietetikusa, számos projekt munkatársa, többek között a Nők Napja országos fogyási programjának 2015. évi győztes szakembere. 
A tanácsadásnak két módját ajánljuk a hozzánk fordulóknak:
  • személyes, részletes konzultáció, mely során részletesen átbeszélhetjük esetét, kérdéséit, céljait, táplálkozási naplót készítünk, majd ezt együtt elemezzük ki;
  • online tanácsadás – azon esetekre, amikor nem komplex dietetikai tervet szeretne, hanem konkrét kérdését beszélné meg dietetikusunkkal, és mindezt otthona kényelméből intézné.

Az alábbi két gombra kattintva választhat a személyes vagy az online tanácsadás közül. Utóbbi esetben kérjük, válaszoljon dietetikusunk kérdéseire, a lenyíló űrlap mezőiben adjon meg minél több részletet, ezzel segíti szakemberünket, hogy pontosabban átlássa esetét, és pontos választ adjon kérdésére. Faragó Annamária 48 órán belül válaszol kérdésére.

 

Időpontot kérek

 

Online tanácsadást szeretnék

Online dietetikai tanácsadás

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.