Dietetika

Medikids_Dietetika_20160504

A dietetika alkalmazott táplálkozástudomány, szabályozott táplálkozást, szabályozott életmódot, gyógyélelmezést jelent.

A dietetikus élelmezési és táplálkozási szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit a gyógyítás különböző területein, az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza, valamint a prevenciós munkát végez, a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre minden korosztály számára.

A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent.

A holisztikus szemlélet híveként dietetikusunk, Faragó Annamária az étkezés, a mozgás, és a mentális egészség együttes kiegyensúlyozottságát hangsúlyozza. Ugyanakkor a dietetika nagyban segíthet az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében is.

Dietetikai tanácsadásunkon újszülött kortól 18 éves korig várjuk Központunkban azokat a gyermekeket, akik az alábbiakkal küzdenek:

táplálék allergia, GOR betegség, laktóz intolerancia, tejallergia, széklet rendellenességek, táplálkozási zavarok, túlsúlyosság, gyulladásos bélbetegségek, diabetes, hyperinzulinaemia, epehólyag, epeutak megbetegedései, hypertónia, magas vérzsírszintek kezelése, egészséges táplálkozás alapjainak megismertetése.

  • péntek 14:30-18:30
  • Faragó Annamária
  • a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dietetikus szakán végezte tanulmányait, azóta a Péterfy Sándor utcai Kórház dietetikusa, 2015. óta vezető dietetikusa, számos projekt munkatársa, többek között a Nők Napja országos fogyási programjának 2015. évi győztes szakembere. 
Dietetikia tanácsadás árai:
Első vizsgálat, diétás tanácsadás 60-90 perc 10.000 Ft
Kontroll 60 perc 6.000 Ft
Időpontfoglalásért kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, a megadott információk alapján kollégáink mielőbb telefonon keresni fogják.