Dr. Kulcsár Andrea

Kulcsar_main

Dr. Kulcsár Andrea gyermekgyógyász, a fertőző betegségek szakorvosa, védőoltási szaktanácsadó

gyermekgyógyász, infektológus, védőoltási szaktanácsadó

Dr. Kulcsár Andrea csecsemő- és gyermekgyógyász, a fertőző betegségek szakorvosa, védőoltási szaktanácsadóként országos és nemzetközi szaktekintély.

Szakértői munkáját 2007-ben és 2009-ben megszerzett nemzetközi bizonyítványok fémjelzik. 1989-től a Szent László Kórház gyermekosztályának orvosa, 2014-től a Gyermek Szakrendelő  főorvosa, eközben 2003 óta a Védőoltási Szakrendelő vezetője, 2015-től a Medikids Gyermekgyógyászati Központ munkatársa.

Tagja a hazai Oltásbiztonság Csoportnak, a Vaccine Safety Attitudes Training and Communication szervezetnek, az Országos Epidemiológiai Központ Vakcinácinológiai Tanácsadó Testületének, továbbá a Magyar Infektológiai és Mikrobiológiai Társaság vezetőségi tagja. Országos feladatköre a Védőoltási Tanácsadói Hálózat szakmai felügyelete.

Részt vesz a hazai védőoltási ajánlások szerkesztésében, és nemzetközi munkacsoportok tagjaként (pl. VACSATC oltásbiztonsági csoport)  immunizációval kapcsolatos útmutatók társszerzője. Szakterülete az oltást követő események értékelése, alapbetegségben szenvedők egyéni oltási tervének megalkotása, az immunológiailag sérült betegek immunizációja.

Több mint 20 éve rendszeres elméleti és gyakorlati oktató a graduális és postgraduális egyetemi és szakorvosképzésben. (Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Tanszék és Infektológiai Tanszék). Több mint 60 tudományos cikk, 3 könyvfejezet szerzője.

 

Dr. Kulcsár Andrea:
“mindenkinek, aki a betegségeket elkerülni, és nem elszenvedni szeretné”

Dr. Kulcsár Andrea

Dr. Kulcsár Andrea

Naponta szembesülve az elkerülhető szenvedésekkel — védőoltással megelőzhető fertőzések következményeivel — következetesen a megelőzés aktív képviselője lettem. Védőoltási szaktanácsadóként feladatom az oltásokkal kapcsolatos események értékelése, olthatóság eldöntése, egyéni oltási tervek készítése speciális körülmények között (immunológiai sérülés, súlyos alapbetegség, allergia stb.).

Évente közel kétezer egészséges vagy beteg gyermek és felnőtt ellátását végzem a szakrendelésen. Munkámhoz hozzátartozik a folyamatos önképzés, a nemzetközi irodalom naprakész követésével. Több nemzetközi és hazai munkacsoport tagjaként folyamatos tapasztalatcserével igyekszem egységessé tenni a védőoltási gyakorlatot, átadni tudásomat orvosoknak.

Hiszek a megelőzésben, a tudás és a tudatosság erejében. Állok rendelkezésére oltó orvosnak, oltandó személynek, aggódó szülőknek, mindenkinek, aki a betegségeket elkerülni, és nem elszenvedni szeretné. 

Sosem győzködök senkit, a dolgom  ismerni és ismertetni a tényeket, látni az összefüggéseket, megelőzni bajokat. Ha netán valaki azt gondolja, hogy egy misztikus baj hátterében az oltás áll, vagy azt hallotta, hogy ami egy oltás után van, az mind az oltás miatt van… hát beszélgessünk róla.

 

Védőoltási szaktanácsadás

Teljes körű védőoltási szaktanácsadással állunk pácienseink rendelkezésére. RÉSZLETEK

Medikids nemzetközi oltóközpont

Állapotfelmérést, tanácsadást és utazásokkal kapcsolatos oltásokat biztosítunk gyermekek és felnőttek számára. RÉSZLETEK

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Dr. Herczegfalvi Ágnes

gyermekgyógyász, gyermekneurológus, egyetemi docens Dr. Herczegfalvi Ágnes a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinikájának osztályvezető...

Dr. Filiczki Gabriella

gyermekneurológus, rehabilitációs orvos Dr. Filiczki Gabriella a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinikáján gyermekneurológus, szakterülete a...

Waldhӓusel Zsófia

csecsemő- és gyermek szakasszisztens Waldhäusel Zsófia 5 évet dolgozott csecsemő- és gyermekápolóként a Heim Pál Gyermekkórházban, pulmonológiai...