Dr. Malik Anikó

Dr. Malik Anikócsecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos

Fő érdeklődési területem a gyermek és az őt körülvevő család. Pszichoszomatikus szemléletet igyekszem megvalósítani a gyermekek ellátása során. Hiszek benne, hogy az orvos személyiségével is gyógyít (ld. Bálint Mihály). Korábban családterápiás alapképzésen vettem részt, tutora és tematika formálója voltam a HuMánia Pályaszocializációs Műhelynek, és jelenleg lelkes önkéntese vagyok a Pozitív Attitűd Formálás Alapítványnak, akikkel azon dolgozunk, hogy a magyar egészségügy is minél emberibb és egészségesebb legyen.

Óvódás koromban már doktor néninek öltöztem a farsangon, mert tudtam, gyermekorvos szeretnék lenni. Aztán az egyetem kezdetén rájöttem, hogy nem is sejtem, mennyi izgalmas terület van az orvostudományban, így arra jutottam, hogy ha minden gyakorlaton lelkesen részt veszek, rám talál majd az „igazi”… és így lett! Hatod éves koromban már újra tudtam, hogy csakis gyermekorvos szeretnék lenni.

2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel, majd gyermekgyógyász rezidensi és szakorvosjelölti éveimet az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán (Bókay Klinika) tölthettem, ahol az évek során minden osztályon megfordultam és a külsős gyakorlatokat is végig jártam (II. sz. Gyermekklinika, Szent László Kórház és Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet), így színes szakmai tapasztalatokat szerezhettem a legjobbak mellett.

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgámat 2014 tavaszán szereztem meg. Jelenleg is a Bókay Klinikán dolgozom, és második szakképzésként a klinikai immunológia területén igyekszem kiművelni magam.

 


Malik AnikóA kiegyensúlyozott orvos már a személyiségével gyógyít

Dr. Malik Anikó a „Félév Legjobb Fiatal Orvosa” lett a Bókay Gyermekklinikán, 2014-ben. „Meggyőződésem, hogy az orvos nem csak operációval és pirulákkal, hanem a személyiségével, a beteggel kialakított kapcsolatával is gyógyít” – nyilatkozta egy, a díj átvétele után készült interjúban.

Dr. Malik Anikó szerint a testet gyógyító és a lelket kezelő orvos nem szétválasztható, hiszen a diagnózis felállításakor egyúttal annak figyelembevételére is törekedni kell, hogy milyen élethelyzet állhat a tünetek hátterében. Az a fontos, hogy nap mint nap túlszárnyaljuk önmagunkat – véli.

(Forrás: semmelweis.hu)

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Szentes Annamária

klinikai gyermek-szakpszichológus, családterapeuta, meseterapeuta, gyermekpszichodráma vezető Pszichológusként közel tíz éve foglalkozik különböző...

Dr. Külkey Orsolya

csecsemő- és gyermekgyógyász Több, mint 30 éve dolgozom gyermekorvosként, 25 éves magángyakorlattal, 11 éve háziorvosként is ellátom a...

Dr. Hosszú Éva

csecsemő- és gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus Dr. Hosszú Éva csecsemő-és gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus vagyok...