Dr. Ráskai Csaba

ortopéd szakorvos, traumatológus

Dr. Ráskai Csaba: a gyermekortopédia széles palettája mellett gyermek baleseti sebészettel is foglalkozik, csecsemőkortól a felnőttkorig.

Dr. Ráskai Csaba: a gyermekortopédia széles palettája mellett gyermek baleseti sebészettel is foglalkozik, csecsemőkortól a felnőttkorig.

Ortopéd orvosként főként az alsó és felső végtagi fejlődési rendellenességek, tengely deformitások műtéti és konzervatív kezelésével, gerincbetegségek konzervatív kezelésével, csecsemőkori csípőficam ultrahangos és fizikális szűrésével foglalkozik. Emellett akut baleseti sérültek, végtag- és politrauma ellátását végzi a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiai Osztályán, ahol 2012 óta dolgozik.

Ortopéd – traumatológia szakképzése keretében tapasztalatait bővítette többek között az Uzsoki Utcai Kórház Ortopédiai Osztályán (felnőtt ortopédia, nagyízületi protetika, sportsebészet), az Országos Gerincgyógyászati Központba (felnőtt- és gyermekkori gerinc betegségek konzervatív- és műtéti kezelése), a Péterfy Sándor Utcai Kórház és Baleseti Központban, az írországi Donegalban (Letterkenny General Hospital) vagy az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

“Fontosnak tartom a gyermekek ortopédiai szűrését, hogy a kezelést igénylő kórképek időben felismerésre kerüljenek. Rendelésemen külön hangsúlyt fektetek arra, hogy a gyermek állapotával kapcsolatos minden kételyt eloszlassak. Alapelvem, hogy a szülőnek és gyermeknek egyaránt úgy kell távoznia egy rendelésről, hogy minden kérdésre részletes választ kaptak.”

Dr. Ráskai Csaba a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát 2009-ben. Munkája mellett számos posztgraduális képzésen vett részt: ultrahang alaptanfolyam a csecsemő csípővizsgálatára Graf módszerével – alap és haladó kurzus (Szegedi Tudományegyetem, 2016), protetikai és ortetikai alapismeretek (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Budapest, 2016), gyermeksérültek primér sürgősségi ellátása csapatban (Péterfy S. Utcai Kh és Baleseti Központ, Budapest, 2016), gyermekkori alsó végtag sérülések aktuális problémái (Péterfy S. Utcai Kh és Baleseti Központ, Budapest, 2016), Advanced Trauma Life Support Course – Súlyos állapotú baleseti sérültek akut ellátása (Szegedi Tudományegyetem, 2016), gyermekkori felsővégtag sérülések aktuális problémái – “Ti hogyan kezelnétek?” (Péterfy S. Utcai Kh és Baleseti Központ, Budapest, 2015), felnőtt ortopédia tanfolyam (Szegedi Tudományegyetem, 2015), ortopédia-traumatológia műtéttechnikai továbbképzési sorozat rezidensek és szakorvosjelöltek részére (Péterfy S. Utcai Kh és Baleseti Központ, Budapest, 2015), AO Trauma Course, Basic Principles of Fracture Management (AO Foundation, 2015), illetve gyermekortopédiai, traumatológiai, műtéttechnikai és transzfúziós tanfolyamok (2010-2013) pécsi, győri és több budapesti egyetemi kórházban és központban.

2016 óta a Medikids Gyermekgyógyászati Központ munkatársa.

 

   
 • Figyelmes, türelmes orvos, maximálisan elégedettek vagyunk vele.
  Sz. T.
  szülő
 • A doktor úr nagyon alaposan és hosszan kivizsgálta a picinket,  jó tanácsokkal is ellátott, minden kérdésünkre válaszolt… még utólag is. Nagyon köszönjük!
  A. N.
  szülő
 •  

Kapcsolódó tartalmak

Schmidt Alexandra

csecsemő- és gyermek asszisztens Lehetnek az embernek pénzügyi sikerei, olykor vágyhat fényűzésre vagy csak csillogó-felhőtlen napokra, semmi sem...

Dr. Külkey Orsolya

csecsemő- és gyermekgyógyász Több, mint 30 éve dolgozom gyermekorvosként, 25 éves magángyakorlattal, 11 éve háziorvosként is ellátom a...

Dr. Bojszkó Ágnes

allergológus főorvos Dr. Bojszkó Ágnes gyermekallergológus a Heim Pál Kórházban gyermekkori allergiás betegségekkel foglalkozik, az allergológiai...