Gyermek-allergológia

Gyermek-allergológia

A pollenallergia, szénanátha, asztma, krónikus köhögés, nehézlégzés, ekcéma és csalánkiütés kivizsgálását és kezelését végezzük.

Az allergiás megbetegedések száma az elmúlt években egyre növekszik, ezzel párhuzamosan viszont a vizsgálati módszerek illetve a terápiás lehetőségek köre is bővül. A szénanátha, az asztma és az allergiás bőrtünetek hátterében az örökletes tényezők a meghatározók. A tünetek kialakulásában azonban környezeti tényezők, provokáló allergének és az ezekre való „érzékennyé válás” is szerepet játszanak. Az egyes allergiás betegségek jellegzetesen, adott életkorban kezdődnek.

Csecsemőkorban a bőrt érintő atopiás dermatitis és a táplálékallergiák jelennek meg, kisgyermek- és kisiskoláskorban az asztma a leggyakoribb. És bár jellemzően serdülőkorban jelentkezik a szénanátha, az utóbbi években ennek a kezdete is egyre korábbi életkorra tolódik el.

A szakorvosi konzultáció után lehetőség van az allergiás és krónikus légúti megbetegedések bőrteszt, vérteszt, légzésfunkciós teszt segítségével történő kivizsgálásra.

Rendelési idő

Rendelési idő: KEDD 16:30 – 19:00

Az ön szakorvosa

Bojszkó Ágnes gyermekgyógyász, allergológus főorvos

Specializációi: • gyermekkori allergiás megbetegedések, • allergiák bőrtünetei: ekzema, urticaria, • ételallergiák enteralis vagy légúti tünetei, • klinikai immunológia. Tovább olvasom…

 

Árak

Allergológia
Allergológia szakorvosi konzultáció – első vizsgálat 30 perc 12.000 Ft
Allergológia kontroll vizsgálat 30 perc 10.000 Ft
Prick teszt – alapvizsgálati csomag, 10 ellenanyag vizsgálata 5.000 Ft
Prick teszt – plusz csomag, 10 IgE vizsgálata felett 8.000 Ft

Szükség esetén allergológiai vizsgálatainkat gyermek tüdőgyógyászati vizsgálatok, illetve speciális laborvizsgálatok egészíthetik ki. Amennyiben az allergiás tünetek gasztroenterológiai gyanúkat vetnek fel, gyermek-gasztroenterológus szakorvosaink segítenek a diagnosztikában és a kezelésben.

  • Gyermek-tüdőgyógyászat
  • pulmonológia
  • Dr. Németh Ágnes gyermekgyógyász, pulmonológus rendelése a Medikidsben
  • Labor gyermekeknek
  • labor
  • Vérvétel érzéstelenítéssel ● Gyermekbarát labor ● Tapasztalt gyermek szakasszisztensek

Időpontfoglalásért kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, a megadott információk alapján kollégáink mielőbb telefonon keresni fogják.

Kapcsolódó tartalmak

Laborvizsgálat gyermekeknek

Laborvizsgálat gyermekeknek

● vérvétel érzéstelenítéssel ● ● gyermekbarát labor, rendelő és játszószoba ● ● tapasztalt gyermek szakasszisztens ● ● sorban állás és várakozás...

Baba-mama torna, Babamasszázs

Baba-mama torna, Babamasszázs

A baba-mama tornára azokat az édesanyákat várjuk, akik nem szeretnék, illetve nem tudják másra bízni gyermeküket, közös élményre vágynak, és...