Gyermekpszichodráma csoport indul a Medikidsben

 

 

Pszichodrama_1

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a 6-8 éves gyerekeknek, akiknek szükségük van egy olyan feszültségoldó közegre, ahol átélhetik saját nagyszerűségüket, miközben alkalmazkodni, együttműködni, önállósodni tanulnak. A gyermekpszichodráma egy olyan pszichoterápiás forma, mely egészséges és magatartászavarokkal küzdő gyermekekkel való foglalkozásra egyaránt alkalmas.

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

A két csoportvezető segítségével a gyerekek egy történetet találnak ki, melyet jelmezek segítségével, közösen eljátszunk. Így változatos szerepeket próbálnak ki, ezáltál átélik egyéniségük, személyiségük eddig rejtett dimenzióit. A játék mindig a fantázia világában, egy „mintha térben” zajlik, ahol nincs rossz teljesítmény, nincs rossz megoldás. A foglalkozáson gyerekek olyan élményekhez jutnak, melyek mindennapi életükben esetleg nem fordulnak elő.

A spontán játék felszabadítja a kreativitásukat, és katartikus élményeket eredményez, én-erősítő és személyiségfejlesztő hatása van.

Időtartam: hetente 60 perc, 10 héten keresztül.
Költség: 5000 Ft/fő/alkalom.

Vezeti:

Szentes Annamária

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető
  • gyermekpszichológia

Furmann Zsuzsa

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető
  • gyermekpszichológia
A csoportba való bekerülést minden esetben egy szülői konzultáció előzi meg, mely során közösen megfogalmazzuk a terápiás célt, és azt, hogy a csoport milyen lehetőségeket hordoz a gyermek számára.

Szeretettel várunk minden érdeklődő lovagot, tündért, jegesmedvét vagy akár tűzokádó sárkányt!

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Szülő-csecsemő konzultáció

Szülő-csecsemő konzultáció

Gyermeke állandóan sír, nyugtalan? Nem alszik éjszaka, és így ön sem? Nem hajlandó enni, nehezen etethető, esetleg túlzottan féltékeny a...

Legyen szebb az idei karácsony!

Legyen szebb az idei karácsony!

A Genium és a Medikids felajánlása Karácsony közeledtével, izgalommal teli várakozással készülünk az ünnepre. A szeretteink körében eltöltött...