Gyermekpszichodráma csoport indul a Medikidsben

 

 

Pszichodrama_1

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a 6-8 éves gyerekeknek, akiknek szükségük van egy olyan feszültségoldó közegre, ahol átélhetik saját nagyszerűségüket, miközben alkalmazkodni, együttműködni, önállósodni tanulnak. A gyermekpszichodráma egy olyan pszichoterápiás forma, mely egészséges és magatartászavarokkal küzdő gyermekekkel való foglalkozásra egyaránt alkalmas.

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

A két csoportvezető segítségével a gyerekek egy történetet találnak ki, melyet jelmezek segítségével, közösen eljátszunk. Így változatos szerepeket próbálnak ki, ezáltál átélik egyéniségük, személyiségük eddig rejtett dimenzióit. A játék mindig a fantázia világában, egy „mintha térben” zajlik, ahol nincs rossz teljesítmény, nincs rossz megoldás. A foglalkozáson gyerekek olyan élményekhez jutnak, melyek mindennapi életükben esetleg nem fordulnak elő.

A spontán játék felszabadítja a kreativitásukat, és katartikus élményeket eredményez, én-erősítő és személyiségfejlesztő hatása van.

Időtartam: hetente 60 perc, 10 héten keresztül.
Költség: 5000 Ft/fő/alkalom.

Vezeti:

Szentes Annamária

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető
  • gyermekpszichológia

Furmann Zsuzsa

klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető
  • gyermekpszichológia
A csoportba való bekerülést minden esetben egy szülői konzultáció előzi meg, mely során közösen megfogalmazzuk a terápiás célt, és azt, hogy a csoport milyen lehetőségeket hordoz a gyermek számára.

Szeretettel várunk minden érdeklődő lovagot, tündért, jegesmedvét vagy akár tűzokádó sárkányt!

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Véradás a Medikidsben

Véradás a Medikidsben

2016. július 28-án a Medikids Gyermekgyógyászati Központban véradásra várjunk pácienseinket, illetve a zuglóiakat. Egyetlen véradással három...

Ételallergiák kisgyermekkorban

Ételallergiák kisgyermekkorban

Rádióinterjú Dr. Nagy Ilonával, a Medikids gyermekorvosával ► Hogyan lehet felismerni az ételallergiákat, intoleranciákat, és hogyan lehet kezelni...