Szentes Annamária

Szentes_Annamaria_Medikidsklinikai gyermek-szakpszichológus, családterapeuta, meseterapeuta, gyermekpszichodráma vezető

Pszichológusként közel tíz éve foglalkozik különböző életkorú gyerekekkel és serdülőkkel. Szakmai tapasztalatait a SE AOK II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán szerezte, ahol a krónikusan beteg gyerekek és családjaik pszichés támogatása, kísérése mellett a leggyakoribb pszichés zavarok (szorongásos tünetek, urogenitális zavarok, körömrágás, tic, alvászavarok, magatartászavarok) diagnosztikájával és terápiájával is foglalkozott. Emellett óvodapszichológusként is dolgozott, ahol a kisgyermekes családokat érintő leggyakoribb pszichés nehézségek kezelésében szerzett tapasztalatokat.

A klinikai munka mellett oktatói és kutatói tevékenységet is folytat a SE Magatartástudományi Intézetében, ahol jelenleg PhD tanulmányait végzi.

Szentes Annamária munkájáról, módszereiről:

Az egyéni terápiás munkában a játék nyelvén és a mesék világán keresztül igyekszem megismerni a gyerekek lelki történéseit, belső konfliktusait és erőforrásait.

A diagnosztikus szakasz után játékterápiás módszerrel dolgozom, ahol a szimbólumok nyelvén értelmezzük a játéktérben megjelenő eseményeket, és ahol a kapcsolat, a figyelem, a kommunikáció, mind gyógyító erejűek. Egy bizalommal teli légkörben kialakított megtartó kapcsolatban segítem a gyerekeket abban, hogy mozgósíthassák saját belső erőforrásaikat, és együtt dolgozunk ki új megküzdési módokat, hogy könnyebben boldoguljanak a mindennapokban.

Családterapeutaként fontosnak tartom, hogy egy gyerekre mindig a családi rendszer részeként tekintsünk. Egy pszichés tünet, egy elakadás vagy egy viselkedéses zavar sokszor a családi egyensúly felborulásásra, a családon belüli nehézségekre hívja fel a figyelmünket. Így munkámban fontosnak tartom a szülőkkel való szoros együttműködést, mert igazi fejlődést úgy tudunk elérni, ha az egész család nyitott a változásra.

 

Kapcsolódó tartalmak

Fülöp Ágnes

táncpedagógus, gyógymasszőr, kinesio tape terapeuta   Fülöp Ágnes maga is gyakorló anyuka, 2014-ben született meg a kisfia. Sokrétű...

Dr. Vilmányi Csaba

gyermekgyógyász, gyermekkardiológus szakorvos Dr. Vilmányi Csaba gyermekkardiológus a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végzett...

Dr. Tomsits Erika

csecsemő– és gyermekgyógyász, neonatológus, gasztroenterológus   Dr. Tomsits Erika csecsemő és gyermekgyógyász, gasztroenterológus vagyok...