Szülő-csecsemő konzultáció

Szülő-csecsemő konzultáció

Gyermeke állandóan sír, nyugtalan? Nem alszik éjszaka, és így ön sem? Nem hajlandó enni, nehezen etethető, esetleg túlzottan féltékeny a testvérére, vagy nagyon dacos? Vagy állandó székelési problémái vannak, gyakorta fáj a hasa, talán hány és a gyermekorvosi vizsgálatok nem találtak szervi okot? Kipróbált már minden tanácsot, de nem hozott javulást egyik sem?

A szülő-csecsemő konzultáció (Hédervári-Heller) ezekre a gondokra (csecsemő-kisded kori regulációs zavarok) ad megoldást 0-3 éves korú gyermekek számára.

A konzultációt rendelőnkben dr. Nagy Ilona csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos végzi, aki posztgraduális egyetemi képzés keretében sajátította el a módszert annak kidolgozójától.

A probléma megoldása minden család esetén egyénre szóló, egyedi pontos megfigyeléseken, problémafeltáráson alapul a konzultációk során. A tünetektől függően 5-10 alkalommal találkozik a család (szülők és gyermek/gyermekek) és a konzulens. A szülők, a gyermek és a konzulens közös munkája során az egészséges testi-leki-szociális fejlődés menetét is megbeszéljük, felderítjük a gyermek fejlődését, gyógyulását gátló múltbéli tényezőket a család történetében, a család tagjai közötti kapcsolatokban.

A problémás terület pontos, közös elemzésével együttesen dolgozzuk ki a család számára legmegfelelőbb módszert.

Természetesen lehetőség van rendelőnkben a konzultáció megkezdése előtt a szervi okok kizárásához szükséges vizsgálatok elvégzésére, de a más intézetekben elvégzett vizsgálatok eredményeit is elfogadjuk.

  • KEDD 16-19, SZERDA 9-12
  • Dr. Nagy Ilona
  • Fontos, hogy a betegoktatás során a gyermekek azt tanulják meg, orvoshoz fordulni nem csak akkor kell amikor baj van, hanem szűrővizsgálatokkal meg lehet előzni a betegségeket. Remélem, ezt a munkámat a felnőtt ellátásba kerülő pácienseim életútja bizonyítja majd. A testi tünetek gyökere gyakran lelki indíttatású, így a gyógyszeres, életmódbeli javaslatok mellett a holisztikus szemléletnek megfelelően “lelki útravalót” is kapnak a családok.

Időpontfoglalásért kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, a megadott információk alapján kollégáink mielőbb telefonon keresni fogják.