Véradás a Medikidsben

Véradás a Medikidsben

2016. július 28-án a Medikids Gyermekgyógyászati Központban véradásra várjunk pácienseinket, illetve a zuglóiakat.

Egyetlen véradással három betegen segíthet: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheti meg, de egyúttal szűrővizsgálatokat is ingyenesen elvégeznek számára (ez kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is).

Továbbá minden véradó 10.000 Ft értékű üdülési kupont kap, amely a www.udulnijo.hu oldalon beváltható.

Évente 54-55 ezer új véradó csatlakozik a véradók táborához. Segítsen növelni ezt a számot!

A véradók hősök. A véradók egészségesek. A véradók életmentők. 

 

Július 28-án, csütörtökön a Thököly út 137. alá, a Medikids Kisház emeletére várunk mindenkit délután 2 és 6 óra között.

A vérvételt az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai végzik, az esemény szervezője a Magyar Vöröskereszt, partnere Medikids. Kérjük, a regisztrációhoz hozza magával a személyi igazolványát, lakcímkártyát és a TAJ számot! A véradás előtt étkezni kell, és sok folyadékot fogyasztani! További információk a www.veredas.hu holnalpon olvashatók.

veradas_2016_medikids

 

Kapcsolódó tartalmak

Cukorterheléses vizsgálat

Cukorterheléses vizsgálat

A cukorterheléses vizsgálat fő célja, hogy felismerjük a lappangó cukorbetegséget. Hogyan zajlik ez a vizsgálat és miként készüljünk rá? A...